Reisebrev S/Y Hebe på langtur

Reisebrev S/Y Hebe på langtur

Reisebrev

Her skal vi legge inn nye reisebrev om turen vår.

Reisebrev 7

Reisebrev 2009Posted by Marit Oksholen 03 Jun, 2009 20:27

Sist skrev jeg vi var på St Lucia og skulle forflytte oss. Tenkte først på Maigot Bay, som nesten er et "must" på seilingsruta, men der var det fullt

Nok av andre fine bukter og vi fant da også en og stupte i sjøen, straks vi hadde fått fast. Været blir varmere og varmere for hver øy "nedover"/sørover og selv om vi har kraftige regnbyer innimellom, er det godt å kunne avkjøle seg. Hvis det kan kalles å bli avkjølt når badetemperaturen er mellom 26gr og 28gr.??

Imidlertid er ikke alle mooringene like gode og denne vi hadde i Soufriere (St Lucia) var ikke god. John våknet stadig vekk av dunking og kl 03.00 hadde han fått nok og startet på turen til neste øy; St Vincent. Selv fikk jeg sove!!! Noe jeg også gjorde.

Vi hadde en fin seilas og ankret opp i Wallilabou Bay, hvor en del av innspillingen på "The Pirates of Caribbean" ble spilt inn. Ikke særlig imponerende. Mye skrot og selve bukta var heller mørk og trang. Men her var det også veldig frodig og grønt.

Før vi forlot St Vincent gikk vi innom "hovedstaden" Kingstown. De har svulstige navn, alle de såkalte hovedstedene, men de er knapt nok så store som en landsby, de fleste av dem. Kingstown er vel en av de mest usle jeg har sett. Men det var artig å se igjen "Kommandøren", nå som "Baracuda of Kingstown" og ei Møre-ferje; "Voksa". Disse gamle traverne var i full drift og vi så mange kjente navn i dette området.

Innimellom har vi litt å gjøre ombord. Det er alltid noe som ikke er akkurat som vi vil ha det og nå er vi jakt etter en liten lekkasje (en dråpe) bak kjøleskap/fryser. Vanskelig å komme til og arbeidstemeraturen er over normalen, for å si det mildt. Jeg baker brød av og til, for det er mye kvitt brød her, som ikke er bra for helsen!! Og den er jo vi nøye med.....

Neste øy heter Bequia (Bekwey) og "hovedstaden" heter Port Elisabeth. Hadde en vidunderlig seilas hele veien (ca 8 nm!!) Port Elisabeth er ganske pittoresk, men fattigslig her også. Det sies å være en "turistmaskin", men det syntes ikke vi. Men prisene er høye- veldig høye. Vi blir her nesten en uke. Litt arbeid hadde vi for oss, da John demonterte bakparten av Hebe, for å komme til dieselmotoren til agregatet- for å sjekke olje!! Disse franskmennene har ikke alltid tenkt av båten skal ha vedlikehold. Noe er helt fantastisk og noe er helt "rævva". Fortsatt varmt og lite arbeidsvennlig, men kapteinen tåler faktisk ganske mye varme. Han tar seg en tur opp i masta også, for å sjekke sjakler m.m. Jeg er glad for at vi har en elektrisk vinsj, ellers ville det blitt tungt for meg, selv om han har slanket seg. Det blir også hårklipp her, både kapteinen (gjør det selv) og fruen og det er godt å hoppe i havet for å få vekk alt håret. Det blåser godt mens vi er på Bequia og den ene natten blåste det "katter og skinn" og mye strøm gjør at vi skifter et par ganger før ankringen sitter.

Utskrift av dagboken 22/4.2009;

"Gratulerer med dagen, Petter! 35 år i dag. Frokost i frisk bris og deilig vær. Samler sammen skittentøyet og "joller" i land. Handler litt grønnsaker på det lokale markedet, men de er gode "skurker" og lurer oss til å betale dyrt."

Lørdag 25/4 seiler vi videre. Tenkte å seile innom "luksusøya" Martinique, men vinden er slik at jeg bestemmer oss for å seile direkte til Canouan. Fin seilas, men med vind fra 0 til 30 knop, ble det litt råsete. På denne øya heter "hovedstaden" Charlestown, men det er ikke godt å si hvor byen begynner eller slutter; heller stusslig. Men tre kirker har de.

Så går ferden videre til Union Island, der vi får oss en bøye innenfor revene i Clifton Bay. Vi kjøper hummer fra en "lokalis" og møter Asgeir fra Kyrkjebø i Sogn og Fj. og Svein fra Stavanger. Koser oss med litt rosevin ombord i Hebe, før vi joller bort til en bitte bitte liten holme, med kun ett hus; Happy Island med Grenadinenes billigste rumpunch, ca 25,- pr stk.

Livet er herlig.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.